Weijen 54 5388 HP Nistelrode
06-51438058
maikel@koopmanshaardenservice.nl

Informatie

zit er warmpjes bij

Elk sfeerverwarmingstoestel, hout- of gasgestookt, met een open of een gesloten verbrandingssysteem, heeft één keer per jaar onderhoud nodig.

Ook wanneer de haard of kachel niet zo vaak gebruikt wordt.

Laat het grote onderhoudswerk aan een vakman over. Bij gashaarden en gaskachels maak ik de glasplaat zuiver en zorgt dat het toestel stofvrij is.

In een schone haard komt het vuur beter tot zijn recht

Maikel

Koopmans HaardenService - Klant project 8De thermokoppel, de ontsteking en de waakvlam leiding worden gecontroleerd. Aan de toestand van het rookkanaal zie ik hoe de algemeneconditie van de haard of kachel is. In het kader van de veiligheid controleer ik of er houtstammetjes of stenen verschoven zijn waardoor de ontsteking bemoeilijkt wordt. Op den duur kunnen ook sommige steentjes en vlokken op het branderbed vergruizen. Dat kan leiden tot verstopping van de brander.

 

Houd dit in de gaten. Een onregelmatig vlambeeld kan een signaal zijn van zo’n verstopping. De vlammen branden dan bijvoorbeeld aan de ene kant hoger dan aan de andere kant. Een onvolledige verbranding kan o.a.worden herkend aan roetaanslag op de stammenset of op het branderbed.

Middels preventief en periodiek onderhoud, voorkom je veel problemen of defecten. Maak een (vrijblijvende) afspraak, om jouw specifieke wensen en mogelijkheden te bespreken.

 

 

Neem contact op